Připravte se na baby shower

Slavnostní oslava příchodu miminka

Baby shower, populární tradice z americké kultury, se stále více rozšiřuje i mezi námi. Tato slavnostní oslava příchodu miminka je nejen radostným okamžikem pro těhotnou maminku, ale také skvělou příležitostí pro rodinu a přátele vyjádřit svou podporu a radost z nového života. Co si tedy představit pod pojmem "baby shower" a jakými způsoby můžeme oslavu oživit?

Baby shower je především oslavou těhotenství a očekávaného příchodu miminka. Oslava se obvykle koná před porodem, ačkoli někdy se může uskutečnit i po narození dítěte. Většinou ji organizují blízcí přátelé nebo rodina budoucí maminky. Cílem je poskytnout jí podporu, lásku a dary, které budou pro ni a novorozeně užitečné.

Výzdoba na baby shower

Výzdoba hraje při baby shower důležitou roli. Běžně se používají pastelové barvy, jako růžová a modrá, ale i neutrální odstíny, jako světle zelená nebo žlutá. Balónky, stuhy, květiny a výřezy ve tvaru kojeneckých lahví nebo plínek či kočárků jsou častými dekoracemi. Lze použít téma, například zvířátka, princezny či oblíbené pohádky. Některé hostitelky si dokonce najímají profesionální dekoratérky, aby vytvořili unikátní a kouzelnou atmosféru.

Plenkový dort

Dalším důležitým bodem je výběr dárků pro baby shower. Hlavním zaměřením je poskytnout věci, které budou pro novorozence užitečné a podpoří jeho zdravý vývoj. Typické dárky zahrnují oblečení, pleny, deky, kojeneckou kosmetiku, hračky a dudlíky. Další možností jsou praktické předměty, jako kočárek, autosedačka nebo kojící polštář. V poslední době jsou taky velice oblíbené plenkové dorty, které jsou nejen atraktivní vizuálně, ale také obsahují plenky a další užitečné věci pro novorozence. Proto by neměly chybět na žádné takové oslavě. A nechybí ani na našich stránkách. Tyto dorty jsou ručně vytvořené a skládají se z kvalitních plenek a dalších dárků pro novorozence. Mohou obsahovat například plyšovou hračku, kojeneckou kosmetiku, čepici či ponožky.

 

Plenkové dorty nejenže vypadají nádherně jako dekorace na baby shower, ale také jsou praktickým dárkem pro maminku a novorozence. Pleny jsou základem každé maminkovské výbavičky a vždy najdou své uplatnění.

Plenkový dort - růžový

Aktivity na baby shower

Na baby shower se dále často konají různé aktivity a hry, které zpříjemňují atmosféru a zapojují hosty. Můžete zkusit například hru na hádání pohlaví dítěte, kde hosté hádají, jestli se narodí holčička nebo chlapeček. Další oblíbenou aktivitou je zdobení plenek, kdy hosté ozdobují pleny různými motivy a vtipnými vzkazy pro maminku. Nezapomeňte také na tradiční dort se svíčkami, který se podává na oslavě a symbolizuje sladký začátek nového života.

Dort na baby shower

Baby shower je nejen příležitostí pro radostnou oslavu těhotenství, ale také pro vytvoření nezapomenutelných vzpomínek a posílení vztahů mezi blízkými lidmi. Pokud se chystáte na baby shower, nezapomeňte na výzdobu, originální dárky a užít si příjemnou atmosféru.