Co vše si připravit do tašky do kočárku

Každá maminka při cestování se svým dítětem a kočárkem by ráda s sebou měla vše podstatné a důležité. V tomto případě by neměla zapomenout na správně zabalenou tašku na kočárek. Co do ní ale nachystat, abyste nenesli zbytečnosti, ale zároveň nic neopomenuli?

Obsah tašky se liší dle věku dítěte

Obsah tašky se bude lišit dle věku dítěte, protože novorozené miminko má přece jen trochu jiné potřeby než batole. Pojďme se tedy zaměřit postupně na přípravu tašky pro nejmenší ratolesti, až po pobíhající batolata.

taska-na-kocarek

Co tedy by nemělo v tašce pro novorozence a kojence chybět?

Základ, který malé miminko potřebuje, jsou plenky. Pro malé miminko si zabalte dostatek plen dle času, který plánujete být s děťátkem mimo domov. Pamatujte na radu, čím menší dítě, tím více plen spotřebuje. Na přebalování si také nachystejte igelitové pytlíky na použité pleny. Dále vlhčené ubrousky, krém na opruzeniny a též přebalovací podložku, na které dítě položíte. Místo podložky lze použít například i látkovou plenku, která má všestranné využití. Mimo to ji můžete používat při kojení, na otírání pusinky, když si miminko ublinkne nebo při zavádění příkrmů jako bryndáček. V létě s ní můžete děťátko přikrýt místo dečky. Zabalte si s sebou podle počasí i pár kousků oblečení pro případ, že by miminku protekla plena nebo by se poblinkalo. Pokud dítě kojíte, máte na dlouhou dobu jídlo na cesty vyřešené. Pokud dáváte miminku umělé mléko, do tašky si nezapomeňte nachystat lahvičku s odvážným práškem mléka a termosku s teplou vodou na jeho naředění. Když je dítě větší, vzít můžete i přesnídávky nebo oběd do nádobky na příkrmy se lžičkou. Důležitá je také lahvička s vodou či čajem. Pokud dítě používá dudlík, v tašce by neměl chybět alespoň jeden náhradní. Samozřejmostí v tašce je také nějaká hračka (pro menší děti štěrchátka, pro větší např. interaktivní hračka, leporelo). V létě můžete do tašky i přihodit krém na opalování. V tašce by neměl chybět též igelit proti dešti.

Co by nemělo chybět v tašce pro batole?

Obsah tašky, kterou chystáte pro batole je více méně podobný jako pro menší dítě. Pouze pokud je dítě již bez plen, můžete vynechat věci na přebalování, ale zase raději přibalte o několik kousků spodního prádla více a spodní vrstvy oblečení v případě nehody. Pro batole kromě jídla můžete přibalit i nějaké křupky nebo dětské sušenky, které mezi jídly děťátku jistě přijdou vhod. 

taska-na-kocarek2

Nezapomeňte na lékárničku

V tašce můžete s sebou nosit i menší lékárničku, kterou byste využili v případě odřenin, štípnutí hmyzem nebo třeba i v případě náhlé teploty. Obsahovat by měla teploměr, lék na teplotu pro dítě dle věku, antihistaminický kapky jako například Fenistil v případě bodnutí hmyzem, mastičku na štípnutí, desinfekční sprej na rány a náplasti. Pokud byste se balili na dovolenou, tak samozřejmě si do lékárničky nabalíte mnohem více věcí krom již výše zmíněných (nůžky, kapky do nosu, odsávačku, pinzeta na klíšťata, léky na kašel, na průjem), ale takto velkou lékárničku určitě nebudete brát s sebou do tašky ke kočárku, tam vám stačí zmíněných pár nejdůležitějších věcí.

Jídlo, peněženku, doklady

Na co také nesmíte zapomenout, jste vy sami. V tašce si nechte místo na peněženku, své doklady, popřípadě pití pro vás.