Jak obléknout miminko do zimního fusaku?

Blíží se zimní období a s ním přichází i otázka jak udržet malé miminko v teple a pohodlí při vycházkách s kočárkem. Co ale zvolit, aby nebyla narušena tepelná pohoda dítěte a mohlo klidně spinkat či cestovat i během zimního období? Jaký fusak zvolit a co by pod ním mělo být oblečeno? Jedním z nejdůležitějších kroků k tomu, abychom naše dítě udrželi v teple, je správné oblékání do zimního fusaku.

V tomto článku vám poskytneme užitečné rady a tipy, jak správně obléknout vaše miminko do zimního fusaku, aby si mohlo společně s vámi v teple, pohodlí a v bezpečí užít mrazivé zimní dny bez zbytečných obav.

  1. Volba správného fusaku: Prvním krokem k úspěšnému oblékání vašeho miminka je výběr správného zimního fusaku. Mějte na paměti, že fusak by měl být dostatečně teplý, aby chránil dítě před chladem, ale zároveň dostatečně pohodlný, aby vaše dítě mohlo volně pohybovat končetinami. Na trhu jsou k dostání fusaky pro různá roční období i fusaky určené do horských oblastí pro ochranu před silnými mrazy. Doporučujeme se podle tohoto označení řídit a vyhnete se případnému prochladnutí či přehřívání miminka.
  2. Vrstvení: V zimě je vhodné obléknout miminko do vrstev. Začněte tenkou teplou vrstvou oblečení a postupně přidávejte další, pokud je to potřeba. Vhodné vrstvení zahrnuje například body, teplý overal či teplákovou soupravu a neopomíjejte teplé ponožky a rukavice.
  3. Hlavička a ouška v bezpečí: Během zimních procházek je důležité dbát na to, aby hlavička vašeho miminka byla v teple. Použijte teplou čepici, která zakryje uši a zajistěte, že je dostatečně pevná, aby neklouzala. Zvažte koupi čepice s bambulí. Bambulky, především ty kožešinové mohou být velmi stylové a lákavé. Pro malé miminko, které leží v korbičce však může bambule představovat nevhodný prvek, který brání v pohodlném spánku i správnému přiléhání fusaku k hlavičce dítěte.
  4. Dodržujte bezpečnostní pravidla: Při oblékání do zimního fusaku dbejte nejen na venkovní teplotu, ale také na bezpečnost. Ujistěte se, že fusak je v pořádku a není nikde poškozen. Při protržení fusaku mohou z jeho stěn vypadávat nebezpečné kusy umělých vláken, které by mohlo miminko snadno spolknout. Pozor dejte i na fusaky s kožešinkou. Umělá kožešina při častějším používání a praní může začít pelichat a způsobovat miminku nepohodlí.

Oblékání miminka do zimního fusaku může být snadné, pokud dodržíte základní tipy a rady. Dbejte na pohodlí a bezpečnost vašeho dítěte a užijte si společné zimní procházky, aniž byste se museli obávat zimy. S vhodným fusakem a správným oblékáním bude vaše miminko v teple a spokojené během celého zimního období.