Jak připravit kočárek na zimu?

Čerstvý vzduch je pro vývoj miminek i pro zdraví dospěláků velmi prospěšný. Věděli jste, že procházka na chladném vzduchu působí blahodárně na rychlý průběh rýmy?

Maminky malých miminek často tápou, zda je vhodné i s několikatýdenním miminkem chodit v zimě či sychravém podzimu na procházky. Odpověď je jednoznačně ano! Ale je třeba se na takové výlety v chladném počasí připravit. Tedy nejen sebe a miminko, ale i kočárek. Přinášíme vám tipy na výrobky, jejichž pořízení je dobré zvážit.

Fusak využijete pro novorozence i větší miminko

Pro pohodlí a tepelný komfort miminka v zimě je téměř nezbytné pořídit fusák. Především hodně malá miminka ho ocení jako útulný pelíšek, jež jim svou měkkou přilnavostí připomíná známý stísněný prostor u maminky v bříšku.

Jaké jsou výhody fusaků?

Miminko do nich nemusíte nijak zásadně navlékat, je to pro maminky o dost příjemnější, než oblékat spodní vrstvu, tepláčky, mikinku, bundu a teplé kalhoty nebo kombinézu. Než dítě do všech těch vrstev oblečete, budete zpocení a nevrlí oba dva. Do kvalitního fusaku stačí spodní vrstva (punčocháčky, body) a teplejší svrchní, na to jsou ideální teplejší, například „chlupatkové“ (matky ví…) overaly, a čepička. Ve fusaku je dítě chráněno proti zimě a ještě si hoví v pohodlném prostředí. Mezi top materiály na zimní fusaky patří ovčí rouno. Přírodní materiál nedráždí ani atopickou pokožku, když se dítě zpotí nebo se na fusak dostane déšť, ovčí vlna vlhkost odvede pryč od pokožky a navíc se ještě ohřeje, takže nestudí. Její velkou nevýhodou je obtížné čištění, ale ta práce navíc za skvělé izolační vlastnosti stojí.

Fusak do kočárku

Pláštěnka na kočárek je skvělým pomocníkem v nepříznivém počasí

Proti nepříznivému počasí vaše miminko ochrání i různé pláštěnky, které se přes kočárek přetáhnou, a slouží jako deštník či větrolam. Když do kočárku nefouká, je tepelný komfort miminka více než dostačující. Při vybírání těchto výrobků dejte přednost těm, které nejsou zcela uzavřené, i do kočárku s ochranou proti dešti, musí proudit vzduch!

plastenka-na-kocarek

Rukávníky ochrání vaše ruce před chladem a větrem

Do kategorie zimních doplňků pro maminky patří rukávník. Praktické řešení proti zmrzlým rukám. Zateplené kousky, které se přidělají na řídítka kočárku, a vy si do nich můžete schovat ruce. Rukavice nejsou potřeba. Vybírejte ho pečlivě, madla kočárků nejsou stejná. Někde může překážet ruční brzda či jiné součásti kočárku. Renomovaní výrobci kočárků zpravidla uvádí, pro jaké typy jsou vhodné. Nepadnoucí rukávník je totiž jen k vzteku, když už se vám ho podaří na madlo připnout, rád se v pravidelných intervalech rozepíná, případně vám ho někde kousek chybí a jinde zase přebývá.

Rukávník na kočárek

Stylové doplňky, které dozdobí každý kočárek

Ryze praktické věci jsme si prošly. My maminky jsme na parádu. A k zimnímu vzhledu kočárku patří zimní kožešinka kolem korbičky. Praktický význam to nemá vůbec. Ale jen my, ženy, víme, že s kočárkem s módními doplňky se prostě „kočárkuje“ tak nějak radostněji. Tak co, už jste si ty své zimní doplňky, pořídily, dámy?