Jak vybrat kočárek pro panenku?

Malé děti se učí nápodobou. Napodobují činnosti, které vidí u rodičů. Hrají si na vaření, na opraváře, na lékaře, na učitele. Chlapečci na tatínky a holčičky na maminky. A každá správná maminka potřebuje mít své děťátko a pro něj vhodné vybavení. Nejdůležitějším z toho je jistě kočárek.

Kočárek holčička využije na uspávání svého miminka, na procházky a na spoustu dalších aktivit se svou panenkou. Proto je velmi podstatné a důležité, dbát na správný výběr. Nejen že se musí holčičce líbit, ale především musí být bytelný a funkční. Samotný výběr záleží také na věku holčičky, pro kterou kočárek chcete koupit, jí musí nejvíce vyhovovat.

Velikost kočárku vybírejte vzhledem k věku a výšce

Kočárek vybírejte tak, jako když jste vybírali kočárek pro své živé miminko. Začněte tím, jak velký kočárek chcete. Nejen že do malého kočárek se nemusí následně vlézt velká panenka vaší holčičky, ale pro starší holčičku může být kočárek příliš nízký a nebo naopak některý kočárek může být zase vysoký pro malé holčičky. Takže velikost kočárku vybírejte vzhledem k věku vaší holčičky.

Kočárek pro panenky

Od klasické korbičky po sportovní verze

Další faktor ovlivňující výběr je samozřejmě vzhled a styl kočárku. Holčička pro své děťátko může mít klasickou hlubokou korbičku nebo sportovní verzi. Pokud se nemůže rozhodnout, lze zakoupit i kombinace obojího, plus jako bonus kolikrát dostanete i autosedačku pro panenku

Bezpečnost především

I přes to, že se jedná stále o hračku, nesmíte zapomenout ani na bezpečnost. Samozřejmě ne ve vztahu k panence, ale vzhledem k vaší dceři. Kočárek by neměl obsahovat různé ostré hrany, malé součástky a nebezpečné materiály.

Kočárek pro panenky

Cena vs. kvalita

V neposlední řadě bude určitě rozhodovat i cena za kočárek. Zde už bude záležet na vašich možnostech, kolik peněz do kočárku chcete investovat. Samotná cena kočárku se odvíjí i od stylu kočárku, kombinace a též od vybavení a funkcí, které chcete u kočárku mít. 

Při výběru kočárku pro panenku je důležité brát v úvahu nejen vlastní preference, ale především přání vašeho dítěte. Je to koneckonců ono, kdo bude s kočárkem nejvíce pracovat a hrát si s ním. Vyberte s láskou a udělejte svému dítěti radost.