Tipy na dárky pro děti od 2 let

Stále váháte jaký dárek pořídit, aby vaší malé ratolesti udělal co největší radost a po chvíli neležel v koutě společně s ostatními hračkami? Plyšáků už máte plné skříně? Děti ve věku 2 let objevují svět hravou cestou. Výběr her a hraček může pomoci rozvíjet jejich dovednosti a zároveň poskytnout obrovskou zábavu. Pojďme se podívat na několik tipů na hry a hračky pro tyto malé aktivní průzkumníky, které jen tak neodloží!

Hračky pro zimní hrátky

Blíží se zima a období sněhu. Pojďme toto krásné období využít pro sněhové hrátky a darujte svým dětem hračky, se kterými budou zimu ještě více milovat! Na sjíždění zasněžených kopců perfektně poslouží boby či klasické sáňky. K objevování sněhu patří zcela jistě i pořádná sněhová bitva. Pořiďte svým ratolestem výrobník sněhových koulí, se kterým budou v každé bitvě generálem.

Venkovní hračky pro pohyb a zábavu

Venkovní hračky s celoročním využitím, jako jsou domečky, malé skluzavky nebo kolotoče jsou skvělým způsobem, jak podporovat pohyb a rozvoj koordinace. Venku si mohou děti užívat zábavné aktivity, které posilují jejich fyzickou zdatnost.

Pro malé princezny

Ať už se to zdá možná jako přežitek, každou malou princeznu vždy potěší krásná panenka. Vždyť panenek přece není nikdy dost! Věnujte velkou pozornost výběru a zaměřte se na kvalitní materiály a užitné vlastnosti hračky. Není totiž panenka jako panenka! K dostání jsou produkty, které dokáží rozvíjet psychosomatický rozvoj dítěte a zároveň jsou vyrobeny z ekologických materiálů.

mluvící panenka

Pro raubíře

Auta, auta a zase auta! To si asi povzdechne každý rodič malého chlapečka. Co když ale do auta bude moci sednout a dokonce ho řídit? No není to sen každého malého kluka? S elektrickými vozítky můžete tento sen snadno splnit a darovat dárek, na který váš chlapec bude vzpomínat celý život. Výběr navíc můžete přizpůsobit oblíbené značce, barvě či karoserii.

Elektrické autíčko

Hry na profese

Vzpomínáte si ještě čím jste chtěli být když jste byli malí? Hasič, zubař, kuchař či kosmonaut? Hračky přizpůsobené oblíbené profesi vašeho dítěte mohou být skvělým dárkem, který jen tak nedá z ruky. K dostání jsou například dětské kuchyňky, dílny, kosmetické stolky, zubařské vybavení, úklidové vozíky a mnoho dalšího.

Dětská kuchyňka

Barevné hračky a stavebnice

Stavebnice a hračky s různými tvary a barvami jsou skvělým způsobem, jak podporovat rozvoj motoriky a kreativity u dětí od 2 let. Své malé průzkumníky můžete učit tvořit a skládat, a to vše s radostí z různorodých barev a tvarů.

Dřevěná stavebnice Viga

Hry na zlepšení jemné motoriky

Hry zaměřené na jemnou motoriku, jako jsou stolní hry s velkými kostkami, hry na zapínání knoflíků či skládání puzzle, jsou skvělým prostředkem k rozvoji precizních motorických dovedností.

Interaktivní knihy a předčítání

Interaktivní knihy nebo hračky, které zahrnují předčítání jsou vynikajícím způsobem, jak rozvíjet komunikační schopnosti a zároveň posilovat dětskou představivost. Vybírejte hračky s jednoduchými texty a interaktivními prvky, které jsou pro tuto věkovou skupinu ideální.

Hudební nástroje a zvukové hračky

Melodie a zvuky jsou pro děti ve věku 2 let fascinující. Malí hudebníci si mohou hrát na jednoduché hudební nástroje, jako jsou tamburíny nebo xylofony. Zvukové hračky, které reagují na jejich dotek také nabízejí zábavu a podporují smyslový rozvoj.

Adam Toys Dřevěná kytara zvířátka

S našimi tipy snadno vyberete hry a hračky, které nejen zajišťují zábavu, ale také podporují různé aspekty rozvoje dítěte. Volba her a hraček by měla reflektovat dětské zájmy a potřeby, aby se mohly plně rozvinout a užít si nekonečnou radost ze světa her. Pojďte se na chvíli vrátit do dětství a užijte si radost z výběru dárků pro vaše malé ratolesti!